Zaposleni

Vodstvo vrtca

Joža Merisan, ustanoviteljica in direktorica vrtca

Ustanoviteljica zasebnega vrtca JANA.

Po izobrazbi diplomirana ekonomistka. Mama odraščajoče hčerke, 10 let delovnih izkušenj na področju predšolskega varstva in 8 let delovnih izkušenj v vrtcu JANA. Opravljeno ima osnovno izobraževanje Montessori pedagogiko.

Prepričana je, da je montessori pedagogika naravna modrost, ki jo mnogi odkrijejo po intuiciji. Marija Montessori jo je podkrepila s svojimi raziskavami, ki jih je sama izvajala z otroki in sicer tako, da jih je opazovala pri njihovem delu od rojstva dalje. Današnje raziskave njene teze priznavajo in potrjujejo.

Strokovni kader

Barbara Matjaž – dipl. vzgojiteljica predšolskih otrok, montessori pedagog 0 - 3

Barbara je dolgoletna pedagoška delavka in vzgojiteljica. Močno se zaveda, da smo vsi, ki vstopamo v otrokovo življenje pomembni so-ustvarjalci  njegove osebnosti.

Pedagoški poklic vidi kot najvišje poslanstvo; izredno pomembno, častno in odgovorno delo, s strokovnim znanjem in pravilnim delovanjem. Otroke seznanja z začetki za nadaljnjo popotnico za življenje, vzgaja jih v samostojno in odgovorno osebo, ki bo znal na življenje gledati s pozitivne strani, ki bo znal spoštovati sebe, druge in naravo. Verjame v oblikovanje spodbudnega učnega okolja za otroke, kjer ima vsak posameznik možnost za optimalni razvoj svojih potencialov. Želi, da ima vsak otrok občutek varnosti, sprejetosti in ljubljenosti. Njena iskrena želja je v vas, starših, vzbuditi zaupanje in občutek miru, saj je vaš otrok v dobrih rokah.

»Samo  kdor ljubi v resnici vidi in razume nežna razkritja otroka.« (M. Montessori)

 

Manca Vene, vzgojiteljica predšolskih otrok, osnovno izobraževanje v montessori pedagogiki, pomočnica vzgojiteljice

Manca je izredno srčna, komunikativna, zanesljiva, delovna, potrpežljiva in vztrajna. Pri delu z otroki jo najbolj navdušuje njihova iskrenost, veselje do raziskovanja in njihova zvedavost. Je umirjena, prijetna, odprta, ob otrocih se nenehno uči. Spoštuje otroško željo po raziskovanju ter napredovanju. Otrokom želi vedno dati vse tisto, kar jih lahko obogati v znanju in videnju raznolikosti življenja, otroci pa vse to nadgradijo tako kot le oni znajo.

"Predmeti so pomoč otroku samemu. On izbira, kar želi in dela z njimi glede na svoje potrebe, nagnjenja in posebne interese. Na ta način postanejo predmeti sredstva za njihovo rast.« (M. Montessori)

--------------------------------------------------------------------------------------